Barion Pixel

Digitális képzési megoldások: home office idejére

Miben segítünk?

A tartós távmunka időszakában mindenkinek fel kell tennie a kérdést: milyen képzési támogatásra van a kollégáknak a legnagyobb szüksége, és ezt hogyan tudjuk digitális formában elérhetővé tenni a számukra, hatékony és élvezetes módon.

Az Impact Works képzési profiljába tartozó kommunikációs készségfejlesztő, illetve a vezetőfejlesztő programok esetében, több megoldást is kínálunk, melyek rugalmasan kombinálhatóak.

IMPACT RECORDED: Előre rögzített online kurzusok
IMPACT STREAM: élőben streamelt tréning és coaching
IMPACT BLENDED: élő utánkövetéssel kiegészített megoldások

A digitális és blended formátumban elérhető képzéseinkről részletesen a Digitális képzési portfóliónkban olvashat.

Hogyan segítünk?

Digitális és blended formában elérhető képzéseink

‘Hogyan tudok a virtuális térben együttműködni?’

A tartós távmunka időszakában – az online meetingek túlburjánzásával egyidejűleg – a kommunikáció hatékonysága is csorbulhat. Erre nyújt megoldást hatékony technikákkal, tippekkel és trükkökkel a Virtual Communication programunk.

Célunk, hogy segítsük a kollégák eligazodását a virtuális kommunikációs platformok és csatornák használatában, különös tekintettel az információátadás megfelelő technikáira. A képzés során többek között szerepjátékokkal szimuláljuk a valódi kihívást jelentő, virtuális meetingeket, miközben segítjük az online csatornán domináló verbális és nonverbális eszközök megfelelő, készségszintű elsajátítását.

‘Hogyan lehet meggyőzően prezentálni (akár online)?’

Prezentálni egy idegen közönség előtt nem könnyű feladat. De mi van akkor, ha ezt online kell megoldanunk? Segít a stressz kezelésében, ha nem látjuk a közönség reakcióját, vagy éppen nehezíti a dolgunkat, hogy nem tudjuk, figyelnek-e ránk valójában? A klasszikus Presenting with Impact programunkra alapozva, fejlesztettük ki ezt az online prezentációs programot.

Mivel képzésünk is a digitális térben zajlik, lehetőség van az összes technika és trükk azonnali bemutatására, így a résztvevő azonnal tapasztalni fogja az alkalmazott módszer eredményességét.

‘Hogyan meséljem el a történetemet és a víziómat?’

Mindenkinek van olyan története, amellyel inspirálhat, motiválhat vagy egész egyszerűen információt és tapasztalatot adhat át másoknak. A Storytelling with Impact tréningünk célja, hogy segítsen a résztvevőknek abban, hogy megtalálják az ő saját történeteiket, azokat pedig hitelesen el tudják mesélni. A képzésen olyan egyszerű narratívákat és struktúrákat ismerhetnek meg, amelyeket egy-egy előadás vagy klasszikus prezentáció alkalmával is könnyen tudnak alkalmazni.

‘Kommunikálni és másokat vezetni az online térben’

A vezetői szerep kihívásokkal jár, különösen igaz ez akkor, amikor kollégáinkkal nem érintkezhetünk személyesen, a kommunikációs lehetőségeink pedig limitáltak. Hogyan motiváljunk, adjunk visszajelzést és gyűjtsük be a számunkra kritikus fontosságú információkat: mivel ezekre a kérdésekre minden vezető és szervezet esetében egyediek a válaszok, így mi is egyénileg támogatjuk ügyfeleinket. Az Excecutive coaching szolgáltatásaink első fázisa a professzionális igényelemzés, melyet követően egyénre szabott képzési tervet készítünk.

‘Hogyan írjak lényegre törően és mégis érdekesen?’

Távmunka idején az írásos kommunikáció exponenciálisan növekedni fog, amivel párhuzamosan a szöveges tartalmak hossza is megnövekszik. Hosszú, nem a lényegre koncentráló e-mailek és dokumentumok születnek. A Business Writing programunk segítségével egy e-mail vagy egy döntéselőkészítő anyag gyorsabban elkészíthető, és ami legalább ennyire fontos: gyorsabban elolvasható és értelmezhető lesz.

‘Hogyan adjak és hogyan fogadjak visszajelzéseket?’

Egy olyan világban, ahol a virtuális működés korlátozza a kommunikációs csatornákat és lehetőségeket, a visszajelzések még inkább előtérbe kerülnek. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy megfelelő módon tudjuk használni őket. Ugyanaz az üzenet más hatást ér el személyesen és egy videóhívás során, így a visszajelzések tartalmi aspektusa, üzenetmegfogalmazása még inkább kritikussá válik. A Feedback Essential program ebben az új helyzetben nyújt kapaszkodót.

‘Hogyan válhatok hiteles és hatékony vezetővé?’

Az automatizáció és digitalizáció korában a technikai szakértelem fontossága vitathatatlan, ám ahogy a technológiai fejlődés üteme gyorsul, úgy válnak fontossá azok a szociális és vezetői kompetenciák, amelyek ezt a fejlődést hosszú távon fenntarthatóvá tehetik. A rohamosan átalakuló üzleti környezetben a gyorsan alkalmazkodó, konstruktív és előremutató eszközöket alkalmazó vezetőkre egyre nagyobb szükség lesz. A résztvevők A-tól Z-ig terjedő áttekintést kapnak az emberek vezetésének kihívásaival és azok megoldásával kapcsolatosan, melyeket valódi esettanulmányokon és helyzeteken próbálhatnak ki.

‘Hogyan válhatok managerből vezetővé?’

Jogosan érezhetjük azt, hogy rendkívül nehéz virtuális térben vezetői kérdésekre hatékony válaszokat találni. Az eszközök, amelyek személyesen működnek, ebben az új kontextusban sokszor nem képesek segíteni a konszenzusos megoldásokat. Továbbra is szembesülünk azonban kritikus kérdésekkel, amelyekre rövid időn belül kell megtalálnunk a lehető legjobb választ. Az Impactful Leadership erre a kihívásra ad a vezetők kezébe egy megoldásfókuszú eszközt.

‘Hogyan fejlődhetek felsővezetőként?’

Vezetőként rendkívüli kihívás egy csapatot távolról vezetni. Továbbra is fenn kell tartani a dinamikát, az együttműködést, a konstruktivitást. Kapacitást kell tervezni, delegálni, prioritásokat rendezni, stratégiát finomhangolni. Mindezekről azonban még kevesebb direkt visszacsatolás érkezik, mint eddig. A Leadership in Spotlight workshop lehetőséget biztosít a valós bevonásra épített felsővezetői lét kezelésére a virtuális világban.

Képzési megoldásaink

Impact Recorded:
előre rögzített online kurzusok
IMPACT STREAM:
live streamelt tréning és coaching
IMPACT BLENDED: személyes utánkövető tréningek/workshopok

Azoknak, akik a saját tempójukban szeretnek haladni, előre rögzített videós leckék sorozataként összeállított képzéseket kínálunk. Attól függően, hogy partnerünk a saját LMS rendszerét preferálja, vagy egy komplex megoldást keres, egyedileg (az egyedi igényekre szabva) tudjuk összeállítani a kívánt képzési programot.

Igény esetén, a kurzus vizuális megjelenését az ügyfél arculati elemeire szabjuk, a képzés tartalmát (a lényegi üzenetektől a gyakorlati példákig) is adaptáljuk a felmerülő igényekhez.

Esetünkben nem egyirányú a kommunikáció: a résztvevők nem passzív fogyasztói a tartalomnak, hanem feladatokat és leckéket teljesítve fejlődnek. A kommunikációs készségfejlesztő programjaink esetében, a feladatokat (pl. rövid prezentáció) a résztvevők videóra rögzíthetik, majd pedig a tréner ezekre visszajelzést ad.

Lehet Skype, Teams, Zoom, Hangouts, a lényeg, hogy a tréningjeink és egyéni coaching foglalkozásaink jelentős részét online konzultációk és webinarok formájában is le tudjuk bonyolítani. Ezek esetében, alkalmanként 60 perces foglalkozásokra daraboljuk a teljes programot, hogy a résztvevők érdeklődését fenn tudjuk tartani.

Ezen alkalmak során valós idejű az interakció a felek között: a tréner élőben lép kapcsolatba a résztvevőkkel a kiscsoportos foglalkozások során, azonnali visszajelzést és válaszokat ad. Ennek megfelelően, törekszünk arra, hogy kis csoportokban dolgozzunk a résztvevőkkel, kellő figyelmet fordítva mindenkire.

Az egyéni foglalkozások esetén pedig a résztvevők személyes kihívásai kapcsán nyújtunk támogatást.

Az online képzéseket ki tudjuk egészíteni egy későbbi személyes workshop vagy tréning alkalommal, amely során már ‚csak’ a gyakorlásra fókuszálunk.

Az Impact Blended programelem kiváló lezárása lehet a digitális tanulási folyamatnak. A képzési program digitális fázisait különböző időszakokban teljesítő résztvevők egy közös workshop keretein belül gyakorolhatnak, illetve tehetik próbára magukat.

Tapasztalataink szerint a blended programok esetében, az ‘élő tréning’ időtartama egy sztenderd tréningalkalomhoz viszonyítva rövidebb lehet, vagy pedig a résztvevők száma lehet magasabb.

Ez a programelem a résztvevők számára a gyakorlatias módszertanból kifolyólag, egy kiváló kellemes és hasznos élményt jelenthet.

Kapcsolódó projektek

Lépjen Velünk Kapcsolatba

CAPTCHA image

Segít nekünk a SPAM üzenetek elkerülésében. Köszönjük!