Barion Pixel

Komplex média és előadói készségfejlesztés

Csoportos tréning egy nemzetközi bank menedzsmentjének

Kihívás

Egy nemzetközi bank, oroszországi leányvállalatának vezetői (a vezérigazgató és az igazgató-tanács egyes tagjai) számára kihívást jelentett, hogy angol nyelvű médiaszereplések során is megfelelően, és kellő hitelességgel tudják kommunikálni az üzeneteiket, illetve hogy pozitív benyomást keltsenek a külföldi újságírókkal történő interjúk és informális beszélgetések során. Mivel a tréning résztvevői korábban nem vettek részt ilyen jellegű tréningen, ezért fontos volt a számukra, hogy mind elméleti tudást, mind pedig gyakorlatias módon használható eszközöket ismerjenek meg, illetve sajátítsanak el.

Megoldás

A két napos, intenzív médiatréningünk során mind előadói stílus, mind pedig tartalmi szempontból is segítettük a résztvevőket. Első lépésként, olyan improvizációs technikák használatát gyakoroltuk, melyek segítségével a résztvevők pozitív attitűddel és a megszokottnál energikusabban tudták kezelni a különböző szerep-helyzeteket. Foglalkoztunk az interjúk, híradós sound bite-ok és a sajtótájékoztatók felépítésével és az azokhoz kapcsolódó üzenetek kidolgozásával, strukturálásával.
A résztvevők számára a képzést követően nem csupán a tréningjeinkre jellemző személyes elemzést és visszajelzést készítettük el, hanem a médiaszereplésekkel kapcsolatos angol nyelvű háttéranyagot és egy rövid prezentációba foglalt – és a különféle médiaszereplésekkel kapcsolatos – ‘Do’s and Don’ts viselkedési szabálykönyvet’ állítottunk össze, amelyben összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat, teendőket és szempontokat, amelyekre a jövőben figyelniük kell.

Mi kellett hozzá?
Média tapasztalat:
70%
Improvizációs eszköztár:
20%
HR támogatás:
10%

Kapcsolódó projektek